Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Krónikus sebellátási specialista lettem

Krónikus sebellátási specialista lettem

A csodálatos 94 éves hölgy és mindent megtanuló lánya esete

2022. január 23. - gabibalogh

Néhány hónapja az egyik legnagyobb kötszer forgalmazó ajánlott egy idős hölgyet,akik eddig egy másik magánklinikára jártak,hogy nem boldogulnak a mindkét lábszárán körkörösen kialakult lábszár fekélyével és a folyamatos nyirok szivárgással.

Első alkalommal 2 órát töltöttem vele és a lányával.

Átnéztük a szakmai előzményeket,megnéztem a lábait.Ijesztően vérvörös,bő nyirokcsorgás miatt is felmaródott körkörös lábszárfekélye volt mindkét alsó végtagon.

Tudni kell,hogy egy ilyen seb ,sokkal kisebb is nagyon erősen fáj a betegnek.Négyszeres II.-es fokozatú pólyát viselt mindkét lábán.

Ugyan akkor nem kapott megfelelő nedvszívó kötszert az előző helyen,hogy a lecsorgó váladék ne marja fel a bőrt.

Elsődlegesen egy ötlettől vezérelve bakteriális tenyésztést vettem a lábakról.Gombára gyanakodtam súlyosbító tényezőként.Tudni kell,hogy ez alapján kitenyésztik a megfelelő antibiotikumot,mely a legjobban segítheti a beteg gyógyulását.

Nos, streptococcus jelenlétét mutatta ki az eredmény.Így elkezdtük a célzott antibiotikumos terápiát.

Mind e mellett teljes belgyógyászati kivizsgálást indítottunk diabetes és más esetleges eltérések irányában,mely vizsgálatok nem mutattak érdemi eltérést szerencsére. irányában

Ugyan akkor letisztítottam,megtisztítottam mechanikus sebtisztítással a sebfelületet,megfelelő lepedékes sebre használatos seböblítő folyadékot használva,Ezüst alapú hámosító krémet kapott a hámhiányos területekre,kívülre specialis kötözőanyagot,egyrészt hálós+szilikonos belső rétege segítette a hámosodást,míg külső szivacsos része felszívta a káros,maró sebváladékot.

Ugyan ebből a célból erős nedvszívású fedő lapot is alkalmaztam,különösen a lábszár alsó részére lokalizálva,mert sajnos ismétlem önmagam,felmarja a sebváladék a bőrt.

Csak nappal kapta meg a rugalmas pólyákat kezdetben követve a 4 réteges felvitelt,de már szinte az első 2 hétben megszűnt az éjszakai fájdalma.Ki tudott menni sétálni.

A lánya segítette a kötözésnél és tanulta meg a mit,milyen sorrendben,hogyan technikákat,amire megtanította,mindketten csodálatos,erős nők,akik gyógyulni szerettek volna és ezért mindent meg is tettek.

Krónikus sebeknél fontos a fehérjebevitel.Kifejezetten erre alkalmas fehérje koncentrátumot ivott a néni,mely szintén elősegítette a sebgyógyulást.

A bakteriológiai vizsgálat kontrollja már nem mutatta ki a streptocossus fertőzést.Az antibiotikus terápia sikeres volt,már csak a hámosodás elérése volt a cél.

2021.10. hóban találkoztunk először.

 

img_2703_3.jpgimg_2701_3.jpg

 img_2703_2.jpg2021.11.21.-re jelentősen csökkent,gyakorlatilag néhány kis sziget maradt hámhiányos,a nyirokcsorgás minimalizálódott,írhatom,hogy gyakorlatilag megszűnt.Egyre aktívabb lett ,egyre többet sétált,gyakorlatilag a kötözésen kívül el tudta látni magát.

Év végére gyakorlatilag gyógyultnak nyilvánítottuk,már csak egy kompressziós rugalmas pólyát kellett hordania,jelenleg időnként fél cm.-nyi kis hámhiány bukkan fel néha,de a lánya már "kisujjból" kezeli.

Csodás nők!Az akarat,az elszántság,és annak betartása amiben megállapodtunk vezetett a 94 éves egyebekben előzőleg emlő tumorral operált hölgy gyógyulásához,mindannyiunk örömére!

Köszönöm kedves együttműködésüket és segítségüket!

 

img_2761_jobb_lab_2.jpgimg_2757_bal_lab.jpgimg_2757_bal_lab.jpg

img_2757_bal_lab.jpgNagy örömömre szolgált egy ma reggeli üzenet, a hölgy lánya írt,megköszönte a segítséget és ezt a két képet csatolta.Tökéletesen gyógyult,egészséges a hölgy lába. 2022.02.05.

272803064_909619049745854_1697745376579694579_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kronikussebellatas.blog.hu/api/trackback/id/tr9816821910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása