Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Krónikus sebellátási specialista lettem

Krónikus sebellátási specialista lettem

Bemutatkozás,mely első bejegyzésként nem volt olyan fontos,mint maga a feladat és a sebellátás. :)

2022. január 23. - gabibalogh

Kedves Olvasóm!

Balogh Gabriella vagyok,mint már olvasták krónikus sebkezelési specialista.

Már 14 évesen elintéztem magamnak,hogy Szabolcsban a körzeti orvoshoz mehessek "nyári gyakorlatra".Persze fizetség nélkül,mosogattam,adminisztráltam,behívtam a betegeket...

Egész életemben egészségügyben dolgoztam, vagy azzal kapcsolatos tevékenységet folytattam. Ezt megelőzően hosszú évekig aneszteziológus asszisztensként agy és gerinc sebészeten,majd ugyan ennyi időt szülészeten. Imádtam a munkám, de a sors úgy hozta, hogy egy olyan orvostechnikai céghez kerültem szolgáltatási igazgatói munkakörbe szintén 12 évig ,ahol a feladatom volt nagy értékű ápolási eszközök, elektromos betegágyak, felfekvés megelőző és terápiás eszközök kölcsönzése mint magánszemélyeknek, mint intézményeknek.

Fel kellett állítani egy teljes szolgáltatási rendszert, mert erre 2002.-ben még nem volt precedens itthon, megteremteni a kultúráját,alapvetőségeket kitalálni és tisztázni, mint kiszállítás, tisztítás stb. Nagyon izgalmas dolog valami újat, elsőként kialakítani.Imádtam!

Maximalista lévén úgy gondoltam, hogy ha napi több ezer Forintért ajánlok egy betegnek egy ilyen eszközt, akkor nekem, mint szolgáltatást végzőnek tisztában kell lennem és segítséget kell nyújtanom ezeknek az embereknek a sebellátás vonalát tekintve is.

Kihez fordulhatnak? Hol szerezhetnek be megfelelő kötözőanyagokat,egyebek. Gyógyászati segédeszköz forgalmazói végzettséget is szereztem ebben az időben, a munkám tökéletesítése érdekében.

Mindig is jó kapcsolati rendszerrel és csodás szakemberekkel volt kapcsolatom, így egy budai kórház akkori decubitus (felfekvés) kezelő nővéréhez fordultam segítségért. Napokig jártam ki vele osztályokra, figyeltem mit csinál a sebekkel, tanított, az akkor aktuális intelligens kötszereket is megtanulhattam, melyik mire jó, mely stádiumban, hogyan használjuk, hogy igazán hatékonyak legyenek. Ezek voltak a kezdetek.

Már ekkor felvettem a kapcsolatot a legnagyobb kötözőanyag forgalmazó cégekkel, hogy tudjam hová irányíthatom a betegeket a kötözőanyagokért.

Változott az életem és ugyan annak a kórháznak a sebészeti szakrendelőjében helyezkedtem el, már 7 éve dolgozom ott. Itt már élesben a legkisebb sebektől a legsúlyosabb fekélyekig láttuk el a betegeket. Öröm volt látni minden egyes cm csökkenést, vagy a beteg örömét, hogy „már nem fáj”!

Egy általános sebészeti rendelésen nincs idő olyan mélyen beleásni magunkat és olyan hosszan foglalkozni egy -egy súlyosabb sebbel rendelkező beteggel, mint egyéni körülmények közt.

Itt tovább képeztem magam, tovább ápoltam a jó kapcsolatot és az együttműködést a kötszer forgalmazó cégekkel, akik sokszor ajánlanak betegeknek, akik őket megkeresik és segítséget kérnek tőlük.Ez úton is köszönöm mindenkori és gyors segítségüket, amit kaptam tőlük!

Örömmel vettem részt a piacon újonnan megjelenő, és bevezetésre váró intelligens kötszerek kipróbálásában és véleményezésében. (Esettanulmányok készítése, OEP ellenjegyzés engedélyeztetés benyújtásában való segítség.)

Utóbbi két évben a koordinátori feladatokat is elláttam. Gyógyszer, anyag rendelés, hatékonyság számítások, szervezés.

Az élet ismét közbe szólt, az új egészségügyi jogviszony, a pandémia változásokat követelt.

Így egy kedves sebész kollégámmal együtt egy nívós budai magánrendelőben dolgozunk keddenként, mint általános sebészeti, mint proktológiai vonalon.

Az utóbbi közel egy évben felmerült az igény a krónikus sebek ellátására állami egészségügyi vonalon kívül is, főképpen azért, mert a legtöbb rendelés, ambulancia korlátozottan működött.

Így minden hétfőn délután lehetőséget kaptam ugyan ebben a magánrendelőben krónikus seb specialistaként betegeket fogadni és ellátni.

(Mária Medical Magánrendelő,Budapest 1028 Hidegkúti út 82/B,Tel:+36-20-396-8855)

A gyógyult betegek, hozzátartozók öröme ad erőt ahhoz,hogy tovább folytassam ezt a nehéz, sok türelmet, kreativitást és szakmai tapasztalatot igénylő feladat végzését.

Mert sokszor kerülünk vissza egy -egy beteg kapcsán a nulla/kiinduló pontra,hogy onnan újra tervezzek,újra próbáljam és az új megoldásokat újra lecseréljem ha nem látom kielégítőnek a beteg javulását.

Kérem ne várják,hogy dédelgető nővérkét kapnak személyemben.Közösen állapodunk meg az alapfeltételekben,mindig elmondom a várható legrosszabbat és ha szükséges szigorú is tudok lenni.

Fontos megérteniük és elfogadniuk,hogy javulás csak együttes munkával,közös gondolkodással,alapvető szabályok betartásával jöhet létre.

Köszönöm,hogy elolvasták!

Balogh Gabriella

krónikus sebellátási specialista

A bejegyzés trackback címe:

https://kronikussebellatas.blog.hu/api/trackback/id/tr2116821808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása